29 maart - VOGG-excursie naar Gelderse Vallei

Op zaterdag 29 maart organiseert de afdeling Centrum/Noordwest van de Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeenten (VOGG) een excursie naar twee nieuwe orgels in de Gelderse Vallei, waaronder het door ons in 2013 geplaatste orgel (37/IIP) van Gereformeerde Gemeente te Ede.

De excursie begint om 13.00 uur in de Petrakerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Lunterseweg 25 in Ede. Plaatselijke organisten en leden van de orgelbouwcommissie zullen een toelichting geven bij het orgel en het instrument ook demonstreren. Daarna is er voor wie dat wil gelegenheid om zelf te spelen.
Het orgel van de Petrakerk is gebouwd op basis van een Pels-orgel uit 1960, afkomstig uit de voormalige Pauluskerk te Den Haag. Het orgel werd door ons in een geheel nieuwe opzet gebouwd, uitgebreid en voorzien van zowel mechanische als elektrische tractuur, met alle moderne ‘gemakken’, zoals een digitaal setzersysteem.

De tweede helft van de excursiemiddag speelt zich af rond het eind 2013 in gebruik genomen Boogaard-orgel (43/IIIP) in de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Scherpenzeel (Renes 121). Het programma wordt daar om 15.00 uur vervolgd.

De reistijd tussen beide kerken bedraagt per auto via de N224 ongeveer een kwartier. Op beide locaties is ruime parkeergelegenheid.


Zie ook
website VOGG / Kerk & Muziek
meer over het orgel van de Petrakerk te Ede